skip to Main Content

Varm quinoasallad med grönkål & brysselkål

Varm quinoasallad med grönkål & brysselkål

4 portioner

 

Sallad

  • 4 portioner quinoa
  • 8 grönkålsblad
  • 500 gram färsk brysselkål
  • 1 gul lök
  • kokosolja eller smör till stekning

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap eller stark senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • havssalt
  • svartpeppar

 

1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan.
2. Ta bort de yttre lagren av brysselkålen och strimla den. Plocka av grönkålsbladen från stjälken och strimla. Strimla löken.
3. Hetta upp smör eller olja i en medelvarm stekpanna och stek löken tills den mjuknar. Lägg båda kålsorterna i pannan och stek under omrörning några minuter.  Rör ner quinoan.
4. Blanda en dressing på olivolja, senap, örter, salt och peppar. Häll dressingen över den varma salladen och blanda ordentligt. Servera på ett uppläggningsfat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top