skip to Main Content

Surkålssallad med morötter, pepparrot & ingefära

Många julbord är köttiga, gräddiga, feta och kolhydratrika. Ett bra sätt att slippa bli övermätt, dåsig och illamående är att balansera upp med fräscha grönsaker. Prova min smakrika surkålssallad för ett snabbfixat grönt och fräscht tillskott till julbordet. Surkål lugnar ner magen samtidigt som det ger en hälsosam tarmflora och stärker immunförsvaret.

Surkålssallad med morötter, pepparrot & ingefära

10-12 portioner

 

  • 500 g surkål
  • 2-3 morötter
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk ingefära
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap eller stark senap
  • 2 tsk kumminfrön
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 kruka färsk timjan

 

1. Riv morötter, pepparrot och ingefära. Lägg tillsammans med surkål i en stor skål.

2. Blanda en dressing på olivolja, senap och kumminfrön. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över surkålssalladen.

3. Hacka timjan grovt eller klipp ner den i salladen, spara lite till garnering.

4. Blanda salladen ordentligt så allt blir jämnt fördelat.  Servera direkt eller förvara väl försluten i kylen. Smakerna blir tydligare när salladen fått stå till sig lite.

5. Toppa med färsk timjan vid servering. Surkålssalladen står sig minst 5 dagar i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top