skip to Main Content

Saffranspannkaka på råris

 

Saffranspannkaka på råris

4 portioner

 

Du behöver:

  • 4 dl råris
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 gram saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • smör, ghee eller kokosolja till formen

 

1. Valfritt: blötlägg gärna riset i dubbel mängd vatten och en matsked vinäger innan du lagar gröten. 12-24 timmar, ju längre desto bättre. Riset blir mer lättsmält och näringsupptaget ökar.

2. Skölj riset noga och lägg det tillsammans med en liter vatten i en gryta. Täck med lock och koka riset på låg värme i 45 minuter eller tills vattnet absorberats.

3. Häll i kokosmjölken och koka tills gröten tjocknat. Tillsätt saffran och blanda ordentligt. Vispa två ägg lätt och blanda i dem i gröten.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Smörj en ugnsfast form med smör, ghee eller kokosolja och häll ner gröten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Gott att servera med en klick grädde och granatäppelkärnor, bär eller sylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top