skip to Main Content

Hemgjord mandelmassa doppad i choklad

p1040575-5

Ljuvligt god mandelmassa som lever upp till sitt namn genom att huvudingrediensen är just mandel och inte socker. Doppad i mörk choklad blir det perfekt som julgodis.

Hemgjord mandelmassa doppad i choklad

Cirka 15 bitar

 

Du behöver:

  • 200 gram sötmandlar
  • 1 msk lönnsirap (kan bytas ut mot annan sötning och mängden kan anpassas efter smak)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt
  • lite vatten eller vegetabilisk mjölk
  • 100 gram mörk choklad 70%

 

1. Skålla mandlarna och skala dem.

2. Använd en mandelkvarn eller mixer för att mala mandlarna. Mandelkvarnen ger en lenare mandelmassa och mixern en mer grovkornig.

3. Häll upp de malda mandlarna i en skål och blanda med vaniljpulver, salt och lönnsirap. Tillsätt vatten eller mjölk lite i taget tills du får en deg som går att forma till bollar.

4. Rulla mandelmassan till bollar eller andra former. Du kan också pressa ner den i former av silikon eller liknande. Stoppa in i frysen och låt stelna.

5. Smält ca 100 gram mörk choklad i vattenbad.

6. Ta fram mandelmassan från frysen och doppa i chokladen. Chokladen fäster bättre när mandelmassan är riktigt kall. Lägg på ett fat med bakplåtspapper. Stoppa in i frysen några minuter så chokladen stelnar. Doppa godiset i chokladen en gång till för att få ett tjockare lager. Förvara i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top