skip to Main Content

Glutenfria scones på teffmjöl

Scones är väl ändå bästa brödet att slänga ihop till helgfrukosten? Du får känna dig duktig som bakar bröd, utan att behöva kladda med en deg som både ska knådas och jäsas.

Om du är som jag och älskar sovmorgon på helgen passar de här sconesen extra bra. Jag är oftast vrålhungrig när det är dags att fixa frukost och har varken tid eller ork att sätta en deg på jäsning. Det här brödet är klart på 20 minuter, vilket ger dig precis lagom mycket tid att mixa en god smoothie, fixa kaffe eller te och förbereda något gott pålägg.

Jag äter helst mina scones varma, med smör och en stooor grön smoothie till. Oftast blir det den här favoriten med mango <3

Vill du ha sconesen veganska byter du bara ut smöret mot kokosolja.

Glutenfria scones på teffmjöl

4 små bröd

1 dl rismjöl
1,5 dl teffmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör eller kokosolja
2 dl valfri mjölk (som havre, ris eller mandel)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Finfördela fettet i mjölet med händerna. Häll i mjölken och rör ihop till en klibbig deg. Forma fyra små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Snitta kors på bullarna och grädda cirka 15 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top