skip to Main Content

Glutenfria pepparkaksmuffins med pecorino

pepparkaksmuffins-glutenfria

Glutenfria pepparkaksmuffins med pecorino

15 stycken

 

Du behöver:

  • 100 g smör (byt ut mot kokosolja eller ghee för mjölkfria muffins)
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kokossocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa havssalt
  • 0,5 dl mjölk 
  • riven pecorino till topping (uteslut för mjölkfria muffins)

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt svalna något.

3. Blanda alla torra ingredienser förutom kokossockret i en bunke.

4. Vispa äggen och kokossockret luftigt med elvisp.

5. Rör ner mjölblandningen, smöret och mjölken i äggblandningen. Blanda till en jämn smet.

6. Placera ut muffinsformar på muffinsplåt eller vanlig ugnsplåt. Fyll formarna med smet till 2/3. Strö pecorino över varje muffins.

7. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Håll koll så de inte blir torra. Låt svalna innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top