skip to Main Content

Glutenfri saffranskaka med fikon – utan socker och mjölk

Glutenfri saffranskaka med fikon

4 portioner

 

Du behöver:

  • 100 g kokosolja eller ghee (smör om du tål)
  • 0,5 gram saffran
  • 2 ägg
  • 2 små mosade mogna bananer
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl polenta
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl valfri vegetabilisk mjölk (vanlig om du tål)
  • 6 torkade fikon

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält ghee, kokosolja eller smör och rör ner saffran.
3. Vispa äggen fluffiga med elvisp.
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten tillsammans med de mosade bananerna. Häll på smöret och mjölken. Blanda till en jämn smet. Hacka eller klipp fikonen små bitar och rör ner i smeten.
6. Smörj en springform eller pajform och bröa den med kokosflingor eller polenta. Häll ner smeten och grädda kakan cirka 20 minuter. Låt svalna något före servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top