skip to Main Content

3 anledningar att äta mer morötter

Idag, 4 april är det morotens dag. För mig, som älskar morötter och äter det nästan varje dag, är det så mycket bättre än många andra mathögtider. Semmeldagen är inte så viktig, men morötterna förtjänar att lyftas lite extra. Här kommer 3 bra anledningar att äta mer morötter.

1. Betakaroten

Morötter är sprängfyllda av a-vitaminets förstadie betakaroten som lagras i hudens fettvävnad och ger en mer brunaktig ton. Ät morötter varje dag så ger du huden bättre förutsättningar att bli extra brun och fin. Kom bara ihåg att samtidigt äta någon typ av fett eftersom betakaroten är fettlöslig. Nötter passar perfekt och då har du också ett komplett mellanmål!

2. Bättre matsmältning

Mat som kräver att vi tuggar ordentligt främjar matsmältningen eftersom ju mer vi tuggar desto mer matsmältningsenzymer utsöndras. Morotsstavar när du lagar middag ger dig både en matsmältningsboost och håller hungern på en hanterbar nivå tills maten står på bordet.

3. Boostar immunförsvaret

Förutom betakaroten innehåller morötter en massa näringsämnen, bland annat zink och C-vitamin som båda är viktiga för immunförsvaret. En morot om dan håller doktorn på stan, alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top